Premium-virvoitusjuoma POME:sta
Bilberry: Mustikkaa on nautittu esihistoriallisista ajoista lähtien, mutta lääketieteessä siitä mainittiin ensimmäisen kerran 1400-luvulla. Perinteisesti sen kuivia lehtiä tai hedelmiä käytettiin muun muassa skorbuutin hoitoon, joka johtui C-vitamiinin puutteesta, tai munuaiskivien ja sappikivien hoitoon; myöhemmin sen hedelmiä käytettiin ripulin, suun ja kurkun infektioiden hoitoon, ja sen lehdistä valmistettiin seos veren sokeripitoisuuden alentamiseksi. Sen flavonoidipitoisuus (Myrtilliini) on merkittävä. Kuten muutkin flavonoidit, antosyaaninit, proantosyaaninit, leukoantosyaaninit, flavonit ja niiden johdannaiset, jotka antavat hedelmille sinertävän punaisen värin, omaavat antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka suojaavat solukalvoja vapaita radikaaleja aiheuttamilta vaurioilta. 100 g tuoreita mustikoita sisältää noin 400 mg antosyaanijohdannaisia.
250 ml: kpl
24 kpl: laatikko
2880 kpl: lava